5 Ιδέες για να Επαναχρησιμοποιήσετε Παλιά Έπιπλα

Δεν έχουν όλοι πολλά χρήματα για να ξοδέψουν σε πρωτότυπα έπιπλα ή διακοσμητικά. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι! Αυτές οι 5 ιδέες για να επαναχρησιμοποιήσετε παλιά έπιπλα, θα σας δείξουν πώς να τα μετατρέψετε σε κάτι ξεχωριστό για το σπίτι σας.

Τραπεζάκι σαλονιού

Εάν το τραπεζάκι του σαλονιού έχει γρατζουνιστεί και φθαρεί υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να του δώσετε μια νέα εμφάνιση. Χρησιμοποιήστε ένα πιστόλι κόλλας για να κολλήσετε διακοσμητικά πλακίδια στην κορυφή του. Όχι μόνο τα πλακάκια καθαρίζονται εύκολα, αλλά κάνουν και το τραπέζι να φαίνεται πολύ πιο πρωτότυπο!

Κορνίζα με φώτα

Θα χρειαστείτε:
παλιά κορνίζα
φωτάκια γιρλάντα
πιστόλι κόλλας
μίνι μανταλάκια
φωτογραφίες

Αν έχετε μια κορνίζα που λείπει το γυαλί ή το πίσω μέρος, αυτή είναι η τέλεια λύση! Με το πιστόλι κολλήστε τα φωτάκια στην κορνίζα σε ζιγκ-ζαγκ και τοποθετήστε τις φωτογραφίες σας σε αυτό με τα μίνι μανταλάκια ή κλιπ.

Στερεώστε μερικές λαστιχένιες λωρίδες στην σανίδα από φελλό, κολλώντας τις στο πίσω μέρος του πίσω πάνελ.

Τοποθετήστε ξανά το πίσω πλαίσιο μέσα στην κορνίζα και βιδώστε μερικά άγκιστρα βίδες στο κάτω μέρος του.

Κρεμάστε τη νέα σας κλειδοθήκη και τον πίνακα μηνυμάτων στον τοίχο κοντά στην εξώπορτά σας και θα οργανωθείτε σε χρόνο μηδέν!

Φωτιζόμενο τραπεζάκι ρολόι

Θα χρειαστείτε:
γιρλάντα φωτάκια
παλιό ρολόι τοίχου
πιστόλι κόλλας
μικρό βοηθητικό τραπέζι

Αφαιρέστε το επάνω μέρος του μικρού τραπεζιού και αναποδογυρίστε το. Με το πιστόλι κολλήστε τα φωτάκια σε σπειροειδή μοτίβο στο κάτω μέρος της επιφάνειας του τραπεζιού και μετά τοποθετήστε το ξανά στο τραπέζι.

Κολλήστε το ρολόι τοίχου που έχει το ίδιο μέγεθος με το τραπεζάκι στο επάνω μέρος του και το κομψό νέο τραπέζι σας είναι έτοιμο!

Πλωτό ράφι

Το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα συνηθισμένο πλωτό ράφι είναι μερικές ελαστικές ταινίες και ένα συρραπτικό! Πριν τοποθετήσετε το ράφι, αναποδογυρίστε το και συρράψτε τις στο κάτω μέρος του ραφιού, δημιουργώντας μεγάλες θηλιές.

Κρεμάστε το ράφι και μετά κρεμάστε τα βιβλία σας στις θηλιές.

Αυτό το εκπληκτικό ράφι θα σας εξοικονομήσει πολύ χώρο, ενώ θα μοιάζει σαν να έχετε μια ολόκληρη βιβλιοθήκη με μαγικά αιωρούμενα βιβλία!

toftiaxa.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Follow Us

Τελευταια Νεα

Ομοιόμορφο στυλ και έντονες χρωματικές αντιθέσεις σε 38τμ

Η χρήση σκούρων αποχρώσεων σε μικρούς χώρους εμπεριέχει πάντα ένα διακοσμητικό "ρίσκο" αφού εύκολα μπορούν να "κουράσουν" και κυρίως να κάνουν τον...

Μια πολύ πρακτική και λειτουργική διαμόρφωση για γκαρσονιέρες

O διαχωρισμός των διαφορετικών περιοχών χρήσης σε ενιαίους μικρούς χώρους όπως οι γκαρσονιέρες είναι το βασικό πρόβλημα στην εσωτερική τους...

ΕΠΙΠΛΑ: Πώς να Επιλέξετε τα Τέλεια Έπιπλα για το Σπίτι σας

Όταν επιπλώνετε το σπίτι σας και μετατρέπετε τους άδειους χώρους, δεν πρέπει να λαμβάνετε υπόψη μόνο την αισθητική αλλά και την πρακτικότητά τους....