ΕΠΙΠΛΑ: Πώς να Επιλέξετε τα Τέλεια Έπιπλα για το Σπίτι σας

Όταν επιπλώνετε το σπίτι σας και μετατρέπετε τους άδειους χώρους, δεν πρέπει να λαμβάνετε υπόψη μόνο την αισθητική αλλά και την πρακτικότητά τους. Οι μεγάλες οικογένειες θα χρειαστούν οπωσδήποτε ανθεκτικά και αλέκιαστα υφάσματα για τα έπιπλα. Δεν θέλετε να ανησυχείτε συνεχώς για το ότι τα παιδιά σας πίνουν χυμό σταφυλιού στον καναπέ ενώ βλέπουν τηλεόραση.

Δέρμα, μοχέρ, τζιν και μαλλί δίνουν μια αριστοκρατική εμφάνιση στα έπιπλα. Μπορούν να καθαριστούν με ηλεκτρική σκούπα ή με βρεγμένο πανί. Αν θέλετε να επιλέξετε ένα πιο κομψό στυλ, τότε τα έπιπλα με ευαίσθητα υφάσματα, όπως λινό, βελούδο ή μετάξι, είναι η καλύτερη επιλογή.

Εάν θέλετε να βάλετε τον καναπέ κοντά σε ένα μεγάλο παράθυρο, το χρώμα του υφάσματος θα ξεθωριάσει τελικά λόγω της άμεσης έκθεσης στο ηλιακό φως. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί είτε να βρείτε μια πιο κατάλληλη τοποθεσία είτε να επιλέξετε ένα χρώμα ή ύφασμα που δεν θα ξεθωριάζει τόσο αισθητά.

Τα χρωματικά μοτίβα, όπως το γκρι ή το κρεμ, τείνουν να κρύβουν καλύτερα το ξεθώριασμα, ενώ οι πιο σκούρες αποχρώσεις θα δείχνουν εύκολα τα μέρη του υφάσματος που εκτέθηκαν στο φως του ήλιου. Επίσης, επιλέξτε φυσικά υφάσματα, όπως βαμβάκι και μαλλί, καθώς θα είναι λιγότερο πιθανό να ξεθωριάσουν.

Εάν έχετε μικρά παιδιά, τότε πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι ολόκληρο το σπίτι σας είναι η παιδική τους χαρά. Ένας καναπές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τραμπολίνο και τα χνουδωτά μαξιλάρια θα είναι το ιδανικό όπλο στις μαξιλαρομαχίες. Επιλέξτε στερεά και ανθεκτικά έπιπλα κατασκευασμένα από σκληρό ξύλο.

Όταν επιλέγετε τον σωστό καναπέ, για παράδειγμα, βεβαιωθείτε ότι είναι βιδωμένος και όχι απλώς κολλημένος. Αν περνάτε πολλές ώρες στο τραπέζι της τραπεζαρίας, σκεφτείτε το μασίφ ξύλο, όπως η βελανιδιά. Θα αντισταθεί στις πολύωρες εργασίες για το σπίτι, στα ατυχήματα που μπορεί να συμβούν την ώρα του φαγητού και σε τυχόν καυγάδες που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια ενός ανταγωνιστικού επιτραπέζιου παιχνιδιού.

πηγήtoftiaxa.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Follow Us

Τελευταια Νεα

Ομοιόμορφο στυλ και έντονες χρωματικές αντιθέσεις σε 38τμ

Η χρήση σκούρων αποχρώσεων σε μικρούς χώρους εμπεριέχει πάντα ένα διακοσμητικό "ρίσκο" αφού εύκολα μπορούν να "κουράσουν" και κυρίως να κάνουν τον...

Μια πολύ πρακτική και λειτουργική διαμόρφωση για γκαρσονιέρες

O διαχωρισμός των διαφορετικών περιοχών χρήσης σε ενιαίους μικρούς χώρους όπως οι γκαρσονιέρες είναι το βασικό πρόβλημα στην εσωτερική τους...

5 Ιδέες για να Επαναχρησιμοποιήσετε Παλιά Έπιπλα

Δεν έχουν όλοι πολλά χρήματα για να ξοδέψουν σε πρωτότυπα έπιπλα ή διακοσμητικά. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι! Αυτές οι 5 ιδέες για να...